Amennyiben a Google Play áruházban megtetszik egy alkalmazás, vagy egy játék, nincs semmi dolgunk, mint hogy a Telepítés gombra kattintsunk és már meg is jelenik a telefonunkon, táblagépünkön. De mi van akkor ha amit keresünk nincs fent az áruházban, vagy csak az országunkban nem elérhető? Máris mutatom…

Fontos megjegyzés!

Minden esetben bizonyosodjunk meg arról, hogy az apk fájl amit telepíteni akarunk, az megbízható forrásból származik, nem tartalmaz semmilyen kártékony kódot, nem kémkedik, nem él vissza adatainkkal. Ilyen forrás például az APKPure.com.

Ezt is nézd meg: APKPure kisokos

Első lépés

Mielőtt beszereznénk a telepíteni kívánt apk fájlt, engedélyeznünk kell, hogy a Play Áruházon kívül máshonnan is tudjunk telepíteni. Alapértelmezett esetben Android alatt ez tiltva van, amit egyszerűen feloldhatunk.

Régebbi készülékeken: Beállítások – Biztonság – Ismeretlen források
Illetve megtalálható a Beállítások – Zárolt képernyő és védelem – Ismeretlen források alatt.

Android 8(Oreo) és 9(Pie) futtató készülékeken már közvetlenül az alkalmazásnak tudjuk megengedni, hogy telepíthet-e új alkalmazást. Készülékenként eltérhet az elnevezés, de az alap séma mindig ugyan az.

Használhatsz bármilyen más böngészőt, csak példaként mutattam meg.

Második lépés

Most, hogy már engedélyeztük az ismeretlen forrásból való telepítést, ideje beszerezni a telepítendő apk-t. Ezt megtehetjük úgy is, hogy telefonon keresztül töltjük le, például a Google Chrome-al, vagy adatkábellal összekötjük a gépünket és arról másoljuk fel egy általunk kiválasztott mappába.

Utolsó lépés

Végül a letöltött apk-t megkeressük és telepítjük. Ha Chrome vagy egyéb engedélyezett böngészőből töltöttük le, akkor a chrome letöltéseiből is telepíthetjük. Ha sikerült a telepítés, megtaláljuk az alkalmazásaink között.